vriendenloterijDe VriendenLoterij werd in 1989 opgericht als een initatief van Humanitas. Vandaag de dag is de loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Naast de VriendenLoterij organiseren zij ook de Postcode Loterij en de BankGiro Loterij. Het doel van de VriendenLoterij is een vriend zijn voor iedere Nederlander. Ze willen mensen graag wat extra’s bieden, bovendien kunnen deelnemers flinke prijzen winnen.

Om iedereen te helpen steunt de VriendenLoterij goede doelen, clubs en vereniging die zich richten op de gezondheid en welzijn van mensen. Een aantal van die goede doelen zijn het KWF, Fonds Gehandicaptensport, Jantje Beton en de Richard Krajicek Foundation.

Wanneer je mee speelt met de VriendenLoterij dan is je mobiele nummer jouw lotnummer. Wanneer je mee speelt dan kun je zelf bepalen voor welke organisatie je dit doet. Deze loterij wil graag dat iedereen wint en de VriendenLoterij maakt dit ook echt mogelijk. Zowel goede doelen áls deelnemers winnen met de loterij.

Hoe koop je loten voor de VriendenLoterij

Meespelen met de VriendenLoterij is eenvoudig, een lot zonder Jackpotbonus kost €12,50 en mét Jackpotbonus kost €13. De helft van ieder lot gaat naar een van de 43 doelen die zijn aangesloten bij de loterijen online. En met jouw lot maak je iedere trekking kans op geweldige prijzen.

Voor ieder lot waarmee je mee speelt ontvang je VriendenPunten. Dit zijn spaarpunten waarbij je voor ieder lot 30 VriendenPunten krijgt. Elk punt is mogelijk 1000 euro waard en per jaar zijn er vier trekkingen waarbij deze VriendenPunten een extra geldprijs opleveren voor deelnemers.

Hoeveel trekkingen zijn er van de Vriendenloterij?

In totaal zijn er 14 trekkingen per jaar waarvan 12 maandelijkse trekkingen en 2 jaarlijkse extra trekkingen. Aan het einde van iedere maand vinden de trekkingen plaats. In 2015 vallen de extra trekkingen in juni en november. Op de derde dag van de maand ná de trekking worden de uitslagen bekendgemaakt.

Voor de maandelijke uitslagen worden de winnende lotnummers dus op de derde dag van de maand bekendgemaakt. Hiervan word je op de hoogte gehouden middels een e-mail welke tevens maandelijks wordt verzonden. Als je een geldprijs hebt gewonnen dan wordt het gewonnen bedrag automatisch op je rekening gestort. Wanneer er een prijs is gevallen op niet verkochte loten dan wordt dit duidelijk aangegeven in het overzicht van de uitslagen. Prijzen die op eindcijfers worden geloot, worden enkel uitgekeerd wanneer deze op een combinatie valt die ook echt mee speelt met de VriendenLoterij.

Honderdduizenden prijzen per trekking van de vriendenloterij

Bij iedere trekking maak je kans op een of meerdere van de meer dan honderdduizend prijzen. Niet alleen geldprijzen zijn te winnen, maar ook auto’s en vakanties zijn te winnen met de VriendenLoterij. Als je mee speelt met de Jackpotbonus dan maak je ook nog eens kans op €10.000, andere grote geldprijzen of een van de vele keuzeprijzen. Met iedere Jackpot trekking maak je kans op een auto met de laatste zeven cijfers van je mobiele nummer. Valt er een combinatie welke niet mee speelt met de loterij? Dan wordt de jackpot meegenomen naar de volgende maand. Win je een auto met de AutoJackpot en speel je ook mee met de Jackpotbonus met je winnende lot, dan win je ook nog eens €10.000.

Er worden prijzen getrokken uit maximaal 100.000 loten op de laatste 5 cijfers, maximaal een miljoen bij verloting op de laatste 6 cijfers en maximaal 10 miljoen bij verloting op de laatste 7 cijfers. Niet ieder lot uit deze trekking zijn verkocht.

Bingo spelen is gratis en jij doet automatisch mee!

Wanneer je deelneemt aan de VriendenLoterij (of andere loterijen als de BankGiro loterij bijvoorbeeld) dan speel je iedere week ook automatisch mee met een extra spel, namelijk de Bingo. Je kunt je Bingokaarten via de website van de loterij opvragen waarmee je iedere week kans maakt op hele leuke prijzen. Getrokken getallen worden op je Bingokaart afgevinkt en als je een kaart vol hebt dan win je een prijs. Net als met reguliere bingo. Je kunt geldprijzen winnen, maar ook vele andere prijzen zoals een dagje uit of een cadeaubon.

Winkans bij de VriendenLoterij

Omdat er ook lotnummers getrokken kunnen worden in de loterij welke niet deelnemen aan de VriendenLoterij verkleint dat je winkans natuurlijk aanzienlijk. Toch is de winkans lang zo gek nog niet bij de VriendenLoterij. Als we de cijfers van 2014 erbij pakken kunnen we je een voorbeeld geven.

In 2014 verloot de VriendenLoterij iets meer dan 1,8 miljoen prijzen. Er speelden toen gemiddeld genomen 445.000 mensen mee met de loterij. Per trekking vielen er 108.000 mensen in de prijzen. Op basis van de 14 trekkingen welke de VriendenLoterij ieder jaar doet was de gemiddelde winkans in 2014 op een prijs 1 op 4.

  • Alle prijzen worden getrokken op maximaal 6 eindcijfers van de lotnummers
  • Prijzen worden pas uitgekeerd als de winnenden combinatie ook daadwerkelijk is verkocht in de VriendenLoterij
  • Geldprijzen van € 25.000,- of hoger die vallen op maximaal 6 eindcijfers van het  lotnummer, worden gedeeld. (Mochten er meerdere winnaars die de laatste cijfers gelijk hebben)
  • De AutoJackpot is te winnen op 7 eindcijfers van uw lotnummer

Een hoop prijzen en een redelijke winkans maakt van de VriendenLoterij een leuke en spannende loterij om aan mee te doen. In ons boekje één van de loterijen waar we allemaal aan mee moeten doen!