loterij verliesVanaf het millennium tot 1 januari 2008 blijkt de Nederlandse Staatsloterij zich schuldig gemaakt aan het misleiden van alle Nederlanders (en overige loten kopers) die mee spelden in de tot dan enige officiële loterij. Het gerechtshof is tot deze uitsprak gekomen in Den Haag bepaald. Wat al jaren door vele loten-kopers vermoed werd bleek uiteindelijk waar te zijn. De staatsloterij betaalde niet alle prijzen uit. Zij konden dit doen door ook de nummers van niet verkochte loten mee te laten rouleren in de trekking. Zelfs grote prijzen van tienduizenden euro’s hoefden door deze handelswijze niet uitgekeerd te worden door de loterij van de overheid.

Loterij verlies strijd sinds 2007

De zaak speelt al sinds 2007 toen het Tros programma Radar  in een uitzending (hier te bekijken) de praktijken van de loterij onder de loep namen.  Direct na de uitzending werd de Stichting Loterijverlies in het leven geroepen en namens ruim 25.ooo spelers spande deze stichting een rechtszaak aan tegen de organisatie van de staatsloterij.

Het hoeft verder weinig betoog dat de kans op het winnen van een prijs nu nog veel kleiner was voor de kopers van Staatsloten. Want als er ook prijzen vallen op loten die niet verkocht zijn dan verdwijn dit geld rechtstreeks in zakken van de overheid. Bij elke gewone online loterij zou dit al een schandalige kwestie zijn maar nu het een onderneming is die valt onder de Rijksoverheid is het nog kwalijker. Zeker de overheid hoort tenslotte van onbesproken gedrag te zijn.

Rechtszaak tegen de Staatsloterij

De rechtszaak tegen de loterij heeft een behoorlijke kans van slagen omdat het hof al bewezen acht dat de Staatsloterij zich schuldig heeft gemaakt aan het misleiden van de kopers van staatsloten. (De uitspraak kun je hier teruglezen) Het waren tenslotte de vele reclames die deelnemers “kans op 20 prijzen van een ton” voorhielden.

Nimmer werd in deze reclames (die toen vrijwel dagelijks op de televisie te zien waren) te kennen gegeven dat er ook lotnummers in de trekking meedraaiden die niet verkocht waren.  In theorie was het dus mogelijk dat er geen enkele winnaar zou zijn van de prijzen van €100.000.

De stichting loterij verlies verloor in eerste instantie de rechtszaak tegen de Staatsloterij in 2010 maar gezien de uitspraak van 2013 heeft de stichting er alle vertrouwen in dat zij deze keer wel weten te winnen.

Gedupeerde van de Staatsloterij deelnemen aan de Stichting Loterij verlies

Deelnemers die tussen 2000 en 2008 automatisch deelnamen aan Staatsloterij kunnen hun gegevens achterlaten via onderstaand aanmeldformulier wij zullen er dan zorg voor dragen dat deze gegevens bij de Stichting terechtkomen.

De stichting acht de kans van slagen zeer groot. Elke deelnemer die maandelijks deelnam in de periode 2000 tot en met eind 2007 kan (bij winst) honderden euro’s schadevergoeding tegemoet zien. (of een deel hiervan)

Loterij verlies rekent slechts €35 per deelnemer/per lot. Elk extra lot kost eenmalig €12,50 extra. Bij winst zal de Stichting Loterij Verlies 80% van het toegekende bedrag uitkeren een de gedupeerden van de Staatsloterij.

Rechtstreeks aanmelden bij de stichting loterij verlies kan natuurlijk ook via de website van de Stichting.