bankgiro loterijDe BankGiro Loterij is een loterij waar zo’n 600.000 mensen iedere maand aan deelnemen. De BankGiro Loterij is een loterij van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen welke ook de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij uitgeeft. Met een lot van de BankGiro Loterij steun je allerlei culturele goede doelen zoals het Cobra Museum, het Concertgebouw, Hermitage Amsterdam, Vereniging Hendrick de Keyser, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Museum, Vereniging De Hollandsche Molen, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Daarnaast maak je natuurlijk kans op een aantal leuke geldprijzen én met een van de drie extra trekkingen maak je ook kans op leuke accessoires, stedentrips en andere leuke prijzen.

De BankGiro Loterij is een vrij simpele loterij met niet te veel poespas. Het is vrij recht toe recht aan en eenvoudig te volgen. Je koopt een lot en doet mee met de maandelijkse trekkingen. Alleen voor de extra trekkingen moet je wat extra’s doen, maar is met een simpel telefoontje uitgevoerd en ook zo weer opgezegd.

Dankzij de 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij wordt er in 2015 zo’n 62,5 miljoen euro uitgekeerd aan de culturele goede doelen.

Meer over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij wordt ook wel omschreven als de cultuurloterij van ons land. Er worden namelijk vele culturele organisaties gesteund met de loterij zoals het behoud van cultureel erfgoed en fondsen welke culturele activiteiten proberen te stimuleren.

De BankGiro Loterij is al sinds 1961 actief en tot en met 2001 bedroeg de totale inleg van de loterij zo’n 66 miljoen euro per jaar. Er werd daarvan 40 miljoen euro afgedragen aan vijf vaste ontvangers van de loterij welke als deelnemer binnen de ALN (Algemene Loterij Nederland) mede-vergunninghouder waren. Aan het einde van 2002 besloot de BankGiro Loterij zich te voegen bij de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij (dat destijds Sponsor Bingo Loterij heette). Sindsdien zijn deze drie loterijen aan elkaar gelinkt en worden zij gezamenlijk door de Holding Nationale Goede Doelen uitgegeven.

Een lot kopen van de BankGiro Loterij

Een lot kost €12,50, dit is inclusief de WeekprijsVerdubbelaar ter waarde van €0,50, per trekking. De helft van deze opbrengst wordt aan goede doelen gegeven. Met je lot maak je iedere trekking kans op geweldige prijzen. Wanneer je mee speelt met je lot dan besaat het lotnummer uit de laatste 5 cijfers van je rekeningnummer met twee volgletters.

Ieder jaar zijn er 15 trekkingen, maandelijks is er een hoofdprijs van 25.000 of 50.000 euro te winnen en drie keer per jaar worden er extra prijzen weggegeven. Om deel te nemen aan de extra trekkingen dien je contact op te nemen met de Ledenservice via 0900 300 1600 (€0,50 per gesprek). Online loten kopen kan ook voor de Bankgiro Loterij.

>>> Koop hier direct loten voor de BankGiro Loterij

Wanneer zijn de BankGiro trekkingen

Ieder jaar zijn er vijftien trekkingen, waarvan 12 maandelijkse trekkingen. In februari en augustus van dit jaar vinden de 13e en 14e extra trekkingen plaats. De 15e trekking is de BankGiro Loterij Prijzenregen welke dit jaar in november plaats zal vinden. Extra trekkingen bevatten andere prijzen en kun je dus niet in de reguliere trekkingen winnen. Een van die extra trekkingen wordt de prijzenregen genoemd door de loterij.

BankGiro Loterij Prijzenregen

De 15e trekking van het jaar is voor de BankGiro loterij de zogeheten Prijzenregen. Deze trekking valt volledig buiten de reguliere trekkingen. Dit jaar vindt de Prijzenregen plaats in november en speel je mee voor een prijs van onder andere 100.000 euro.

Wat is de winkans bij de BankGiro Loterij

Je hebt grote kans om te winnen met de BankGiro Loterij. Er worden namelijk meer dan 3 miljoen prijzen verloot. Afgelopen jaar deden er 507.000 deelnemers mee per trekking en hiervan wonnen 175.000 mensen ten minste één prijs per trekking. Hierdoor is de winkans iets minder dan 35% en dus afgerond 1 op 3.

Al met al is de BankGiro Loterij dus een hele leuke en simpele loterij waar je vrij snel aan kunt deelnemen. Er is een grote winkans en niet alleen op geldprijzen waarmee je leuke dingen kunt doen, maar ook leuke weekprijzen als iPhones, laptops, koffiezetapparaten, cadeaubonnen, stedentrips en nog veel meer. Daarnaast steun je de culturele organisaties van ons land en dat is natuurlijk alleen maar een kers op de taart. >>>  Speel mee en koop nu je BankGiro Loten